Stég

Felhők felett – a Bátor Tábor díjnyertes podcastja belső békéről, lelki egészségről, bátorságról.
Hogyan tartsuk meg a belső erőnket a nehéz helyzetekben?
Hogyan küzdjük le a belső vagy külső akadályokat?
Beszéljünk mindarról, amit a Bátor Tábor súlyosan beteg gyerekeitől tanulhatunk, és amivel az ő gyógyulásukat is segítjük a Bátor Táborban.
Kéthetente találkozunk Vargyas-Tóth Juliskával és Tüske Ferenccel.
Mert a Felhők felett mindig süt a nap.

Gyász. Tabuk nélkül. – 2. rész

Folytatjuk a gyászról szóló támogató és megható beszélgetést egy gyászoló édesanyával és Kocsis Dorka pszichológussal. Át lehet-e fordítani a veszteséget? Mit adhat a sorstárs közösség? Hogyan gyászolnak a gyerekek? Hogy tudunk jól segíteni? Mit mondjunk, és mit ne egy gyászolónak? Legyünk „egy nagy szív, két füllel”.

Gyász. Tabuk nélkül. – 1. rész

„Mégis hogy kel föl a nap másnap?” Négy teljesen különböző ember ül össze, hogy kendőzetlenül beszélgessenek veszteségekről, gyászról és a saját érintettségükről. Mi köt össze egy gyermekét elvesztő édesanyát, egy pszichológust, egy segítőt és egy édesapját gyászoló rádióst?

Energia. Te honnan töltődsz? – 2. rész

„A legfájdalmasabb helyekről nőttek ki a legszebb dalok.” Palya Bea ismét lerombol néhány mítoszt, tovább keressük az élet értelmét, Cser Zoli arról mesél, hogy tudjuk szeretni magunkat. Hogyan dolgozzunk a fájdalommal, miként segít az aktivitás a lefagyás, a félelem ellen? Találhatunk-e medicinát abban, ami nehéz?

Energia. Te honnan töltődsz? – 1. rész

Vendégeink az extrovertált, robbanékony zenész, Palya Bea, és az introvertált, tudatos buddhista, Cser Zoli. De lehet, hogy nem is azok, akinek első pillantásra gondoljuk őket? Adásunkban együtt keressük az élet értelmét, figyelünk a testérzetekre, vizsgáljuk, hogy kívülről vagy belülről töltődünk. Hallgass bele az adásba, és töltődj a stúdióban áramló energiákkal!

Iskola. Példa? 2. rész

„Ha jól végzem a dolgom, a negyedik év végére túlnő rajtam a gyerek.” Jocó bácsi világa Folytatjuk Paizs Dórával és Jocó bácsival, szó lesz közösségépítésről, digitális világról, tiktokról, felszínességről, tiszteletről, csoportnormákról.

Iskola. Példa? 1. rész

Indul az iskolaév - Balatoni József tanár, író (Jocó bácsi világa) és Paizs Dóra megoldásközpontú coach (Anyacsavar) segítségével vizsgáljuk a különböző szereplők nehézségeit, megoldásait. Kemény gyerekkori sztorik, elhanyagoló vagy megtartó iskolarendszer, inspiráló és kiégett pedagógusok, frusztrált szülők és megküzdési stratégiák.

Játék. Komolyan. – 2. rész

Játék vagy játszma? Mérő Lászlóval és Andrew Heflerrel folytatjuk a játékról szóló izgalmas vitát. Lehet-e játék közben szorongani? Egyáltalán, mitől játék a játék?

Játék. Komolyan. – 1. rész

Ki nyer ma? Aki komolyan veszi a játékot, vagy aki nem? Mérő Lászlóval és Andrew Heflerrel folytattunk vérre menő küzdelmet a játék definíciójáról. Az élet játék? Vagy a játék felmentés?

Utazás. Mi a célod? – 2. rész

A hedonista és a mazochista beszélget… A podcast második részében Jókuti Világevő András és Boros Balázs Mókus segítségével fejtjük meg az utazó és a turista közti különbséget.

Utazás. Mi a célod? – 1. rész

„Úton lenni a boldogság, megérkezni a halál." Jókuti Világevő András és Boros Balázs Mókus mesél különleges utakról, nem insta-kompatibilis nehézségekről és vendégszerető falvakról, ahonnan lehetetlen kijutni.

Sport. Ép testben… 2. rész

Folytatjuk Dr. Gyarmati Andrea olimpiai ezüstérmes úszó, gyermekorvos és Heiner Levente, diabéteszes volt táborozó beszélgetését. Vajon sikerül-e a két fanatikus sportolónak meggyőznie műsorvezetőinket a sport előnyeiről, pozitív testi-lelki, magánéleti hatásairól?

Sport. Ép testben… 1. rész.

Sport és élet. Dr Gyarmati Andrea olimpikonok közt, az uszodában nőtt fel, Heiner Levente a betegségtudat ellen küzdve lett fanatikus sportoló. Két lenyűgöző ember, akiknek a génjeikben van a mozgás. Tarts velünk, szerezz lendületet a következő edzéshez!

Gyerekkor. Rád is hat. – 2. rész

Kapcsolatokban sérülünk és kapcsolatokban gyógyulunk. Nagy Zsolt színész folytatja meglepően őszinte vallomását generációs drámákról, nehéz gyerekkorról és a szülői szerep küzdelmeiről.

Gyerekkor. Rád is hat. – 1. rész

Nehéz gyerekkorok, többgenerációs drámák – és a gyógyulás útjai. Nagy Zsolt színész teljes nyíltsággal osztja meg velünk a gyerekkorának és szülői szerepének nehézségeit, küzdelmeit.

Bezártság. Hogy bírod? – 2. rész

A beszélgetés, amit nem tudtunk abbahagyni. Folytatjuk bezártságról szóló adásunkat, együtt értékeljük át a kapcsolatainkat, munkánkat, életünket.

Bezártság. Hogy bírod? – 1. rész

A börtön, a sterilbox és a karantén hasonlóságairól, tanulságairól beszélgetünk vendégeinkkel.