Digitális Bátor Tábor / Stég / Bántalmazás. Zavar? – 2. rész

Bántalmazás. Zavar? – 2. rész

Ki és hogyan tudja „felkapcsolni a villanyt” egy áldozatnál? Hogyan segít a beszélgetés, az odafigyelés? Lehet-e a zsigeri rettegés szintjén tiszta fejjel gondolkodni? Mi billen át az áldozatban, mikor végre véget vet a kapcsolatnak? Folytatjuk beszélgetésünket a bántalmazó kapcsolatokról és a segítőkről Bihari Viki bloggerrel, és Dr. Spronz Júlia jogvédővel. Meg lehet „izomból” menteni valakit? Hogyan méri a sikert, és hogyan védi meg magát egy segítő?

Ki és hogyan tudja „felkapcsolni a villanyt” egy áldozatnál? Hogyan segít a beszélgetés, az odafigyelés, empátia? Lehet-e egy lakásba zárva, zsigeri rettegésben tiszta fejjel gondolkodni? Mit tehet az áldozat függő helyzetben, mikor nincs hova mennie? Mi billen át az áldozatban, mikor végre véget vet a bántalmazó kapcsolatnak? Aki bántalmazó családban nőtt fel, az maga is bántalmazó kapcsolatot választ?

Folytatjuk tabumentes beszélgetésünket a bántalmazó kapcsolatokról és a segítőkről Bihari Viki bloggerrel, és Dr. Spronz Júlia jogvédővel. Hogyan segít a jogsegély szolgálat? Működik-e a segítő infrastruktúra, előfordul-e áldozathibáztatás? Számít-e a bántalmazás, ha nincs csonttörés? Meg lehet „izomból” menteni valakit? Hogyan méri a sikert, és hogyan védi meg magát egy segítő? Júliának az interjú előtti héten lett öngyilkos egy ügyfele. Hogyan lehet kezelni egy ilyen helyzetet? És végül hogyan tovább ebben a néha kilátástalan küzdelemben? Együtt könnyebb. Beszéljünk róla!

Ez a Felhők felett – egy podcast belső békéről, lelki egészségről, bátorságról. Iratkozz fel!
Kéthetente találkozunk a Bátor Táboros Vargyas-Tóth Juliskával és a rádiós Tüske Ferenccel. Mert a felhők felett mindig süt a nap.

A Felhők felett elnyerte a Legjobb edukációs podcast díját a Kamera Hungária Kamera Hungária Online-tartalom Fesztiválon, valamint a Legjobb szórakoztató/életmód podcast díját az Online Video Audio (OVA) díjátadón.

Köszönjük az Egis szakmai és mentális támogatását a podcast elindításában.

Köszönjük a Showcast Media csapatának, hogy biztosítják a profi hátteret, a hangstúdiót és a felvételt.