Digitális Bátor Tábor / Stég / Klíma. Válság és alkalmazkodás. – 2. rész

Klíma. Válság és alkalmazkodás. – 2. rész

Te ismered a szomszédaidat? Folytatjuk a klímaválság és alkalmazkodás témáját Scheuring István evolúcióbiológussal és Stumpf-Bíró Balázzsal a Mélyadaptáció mozgalomtól. Egyikük a negatív változások tompításában és az emberben hisz, másikuk az összeomlásban és a felkészülésben. Tudunk-e az igények helyett a szükségletekre fókuszálni? Létezik-e boldog élet szerényebb körülmények között?

Te ismered a szomszédaidat? Folytatjuk a klímaválság és alkalmazkodás témáját Scheuring István evolúcióbiológussal és Stumpf-Bíró Balázzsal a Mélyadaptáció mozgalomtól (deepadaptation.hu). Egyikük a negatív változások tompításában és az emberben hisz, másikuk az összeomlásban és a felkészülésben.
De mekkora lesz a változás, milyen gyorsan történik, és mi lesz addig? Tudunk-e hozzá alkalmazkodni? Jem Bendell elmélete szerint az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges. 5-10 év múlva biztosan más lesz az életünk. Tudunk-e az igények helyett a szükségletekre fókuszálni? Létezik-e boldog élet szerényebb körülmények között? Eljutunk-e a tagadásból a megbékélésbe, és el tudjuk-e kerülni a káoszt? A mentális felkészülés és az összefogás most a legfontosabb. Ha képesek vagyunk túllátni az egyéni szinten, kapcsolódni a közvetlen környezetünkben lévőkhöz, újradefiniálni a csoportjainkat, akkor nyerhetünk.

Ez a Felhők felett – egy kétszeres díjnyertes podcast belső békéről, lelki egészségről, bátorságról. Iratkozz fel!
Kéthetente találkozunk a Bátor Táboros Vargyas-Tóth Juliskával és a rádiós Tüske Ferenccel. Mert a felhők felett mindig süt a nap.

A Felhők felett elnyerte a Legjobb edukációs podcast díját a Kamera Hungária Online-tartalom Fesztiválon, valamint a Legjobb életmód podcast díját az Online Video Audio díjátadón. Köszönjük hallgatóinknak, vendégeinknek, és a zsűrinek!

Köszönjük az Egis szakmai és mentális támogatását a podcast elindításában.

Köszönjük a Showcast Media csapatának, hogy biztosítják a profi hátteret, a hangstúdiót és a felvételt.