Digitális Bátor Tábor / Stég / Bántalmazás. Zavar? – 1. rész

Bántalmazás. Zavar? – 1. rész

A bántalmazásról beszélgetünk, vendégeink Bihari Viki blogger, önismereti csoportvezető, és Dr. Spronz Júlia, a Patent egyesület jogvédője. Vajon a bántalmazás tudatos tervezés vagy személyiségzavar eredménye? Van-e neme a családon belüli erőszaknak? Mi írhatja felül a családi mintát? Hogyan gyógyuljunk egy ilyen kapcsolatból? Felismerjük-e, ha már mi is álltunk a bántalmazó oldalon? Hogyan jelennek meg a traumák, a bántalmazás társadalmi szinten?

Igazán nehéz témát és izgalmas vitát hoztunk: a bántalmazásról beszélgetünk, vendégeink Bihari Viki blogger, önismereti csoportvezető, és Dr. Spronz Júlia jogvédő, a Patent egyesület képviseletében.

Vajon a bántalmazás tudatos tervezés vagy személyiségzavar eredménye? Van-e neme a családon belüli erőszaknak? Kutatások szerint a nők negyede számolt be szexuális és fizikai bántalmazásról. Miért kérnek ritkábban segítséget a férfiak? Mi a következménye a patriarchátusnak? Hogyan érhető  tetten a csenddel büntetés, a szeretetmegvonás? Mi a forrása a kontrollvágynak? Miért működik drogként egy bántalmazott számára a se vele se nélküle kapcsolat? Mi írhatja felül a családi mintát? Hogyan gyászoljunk, hogyan gyógyuljunk egy ilyen kapcsolatból? Hogy kérhet mentális segítséget az áldozat, vagy akár a bántalmazó? Vajon felismerjük-e, ha már mi is álltunk a bántalmazó oldalon? Hogyan jelennek meg a traumák, a bántalmazás társadalmi szinten?

Ez a Felhők felett – egy podcast belső békéről, lelki egészségről, bátorságról. Iratkozz fel!

Kéthetente találkozunk a Bátor Táboros Vargyas-Tóth Juliskával és a rádiós Tüske Ferenccel. Mert a felhők felett mindig süt a nap.

A Felhők felett elnyerte a Legjobb szórakoztató/életmód podcast díját az Online Video Audio (OVA) díjátadón.

Köszönjük az Egis szakmai és mentális támogatását a podcast elindításában.

Köszönjük a Showcast Media csapatának, hogy biztosítják a profi hátteret, a hangstúdiót és a felvételt.