Digitális Bátor Tábor / Stég / Zene. Feltöltés, letöltés. – 2. rész

Zene. Feltöltés, letöltés. – 2. rész

Miért félünk a magánytól, az üres terektől? Ma már mindenhol zene szól; autókban, plázákban, tusolóban, fejhallgatókban. Megváltozott a zene szerepe azáltal, hogy mindent betölt? Létezik-e még igényes tartalom és igényes befogadás? Mit jelent a mai világban zenésznek lenni? Tóth Árpád, a Csíkszerda alapítója és Palojtay János zongoraművész folytatja a beszélgetést a zenéről szóló podcast második részében.

Miért félünk a magánytól, az üres terektől? Századunkban a csend elnémult, ma már mindig és mindenhol zene szól. Autókban, plázákban, tusolóban, fejhallgatókban. Megváltozott a zene szerepe azáltal, hogy mindent betöltő lett? Létezik-e még igényes tartalom és igényes befogadás? Mit jelent a mai világban zenésznek lenni? Tóth Árpád, a Csíkszerda kórus alapítója szerint úgy kerülhetünk a legközelebb a zenéhez, ha műveljük is. Palojtay János zongoraművész sokkal felszabadultabban hallgatta a zenét kiskorában, amikor még kevesebbet tudott róla. Zenészként zenét hallgatni előny vagy hátrány? Elvesz vagy hozzáad az élményhez? Befészkelheti-e magát a befogadásba a szakmai ártalom? Ki élvezi jobban a zenét: aki hobbiból vagy aki hivatásból űzi? Zenéről szóló podcastunk második adásából megtudhatjátok, hogy misszió-e vagy szélmalomharc Árpi és Jana számára hivatásuk.

Ez a Felhők felett – egy podcast belső békéről, lelki egészségről, bátorságról. Iratkozz fel! Kéthetente találkozunk a Bátor Táboros Vargyas-Tóth Juliskával és a rádiós Tüske Ferenccel. Mert a felhők felett mindig süt a nap. 

A fájdalmas kórházi kezelések és a hosszú bezártság falakat emel. Adó 1% felajánlásoddal ledöntjük a falakat, és visszaadjuk a súlyosan beteg gyerekek gyermekkorát. Felajánlom! 

Köszönjük a Showcast Media csapatának, hogy biztosítják a profi hátteret, a hangstúdiót és a felvételt.