Digitális Bátor Tábor / Stég / Klíma. Válság és alkalmazkodás. -1. rész

Klíma. Válság és alkalmazkodás. -1. rész

Téged is aggaszt a jövő? Téged is mar az önvád, mikor elfordítod a slusszkulcsot, vagy már csak bicajjal jársz és zöldet eszel? A klímaválság és az alkalmazkodás megértésében segít nekünk Scheuring István, az MTA doktora, evolúcióbiológus (a Bátor Tábor önkéntese), és Stumpf-Bíró Balázs, a Mélyalkalmazkodás mozgalom magyarországi képviselője.

Indul a Felhők felett második évada, és az aszályos nyár után rögtön kemény témával jövünk. Téged is aggaszt a jövő? Mar az önvád, mikor elfordítod a slusszkulcsot, vagy már csak bicajjal jársz és zöldet eszel? A klímaválság és az alkalmazkodás megértésében segít nekünk Scheuring István, az MTA doktora, evolúcióbiológus (a Bátor Tábor önkéntese), és Stumpf-Bíró Balázs, a Mélyalkalmazkodás mozgalom (deepadaptation.hu) magyarországi képviselője.

Tartható-e a folyamatos növekedés illúziója, és hová vezet a kőkorszaki működés, ami korábban a túlélést szolgálta? Elég gyorsan változnak-e a normák, amelyeket követünk? Hogyan dolgozzuk fel értelmileg és érzelmileg a változásokat? Fel tudja-e az ember fogni az exponencialitást? Bárhogy lesz is, a kérdés örök: mire használjuk el az időt, ami rendelkezésünkre áll?

Ez a Felhők felett – egy kétszeres díjnyertes podcast belső békéről, lelki egészségről, bátorságról. Iratkozz fel!
Kéthetente találkozunk a Bátor Táboros Vargyas-Tóth Juliskával és a rádiós Tüske Ferenccel. Mert a felhők felett mindig süt a nap.

A Felhők felett elnyerte a Legjobb edukációs podcast díját a Kamera Hungária Online-tartalom Fesztiválon, valamint a Legjobb életmód podcast díját az Online Video Audio díjátadón. Köszönjük hallgatóinknak, vendégeinknek, és a zsűrinek!

Köszönjük az Egis szakmai és mentális támogatását a podcast elindításában.

Köszönjük a Showcast Media csapatának, hogy biztosítják a profi hátteret, a hangstúdiót és a felvételt.