Digitális Bátor Tábor / Stég / Beilleszkedés. Te mit tettél meg érte? – 1. rész

Beilleszkedés. Te mit tettél meg érte? – 1. rész

Kálid Artúr színész kiskorában több családban és a gyerekotthonban élt. Szombati Béla diplomatagyerek volt, az országokat és az iskolákat váltogatta sűrűn.
A beilleszkedési nehézségek egész életünket végigkísérhetik. Legyen szó lakóközösségről vagy munkahelyről, a befogadás iránti vágyunk felnőttként ugyanolyan intenzív lehet, mint gyerekkorban. Miért fontos, hogy tartozzunk valahová? Mit jelent elfogadni és elfogadva lenni?

Vendégeink, Kálid Artúr színész és Szombati Béla diplomata sokat tud a beilleszkedésről. Artúr kiskorában a családokat és a gyermekotthonokat, Béla diplomatagyerekként az országokat és az iskolákat váltogatta sűrűn. De valójában melyiküknek volt nehezebb a gyerekkora? A beilleszkedési nehézségek egész életünket végigkísérhetik. Legyen szó lakóközösségről vagy munkahelyről, a befogadás iránti vágyunk felnőttként ugyanolyan intenzív lehet, mint gyerekkorban. Vajon honnan ered és miért fontos számunkra, hogy tartozzunk valahová? Mit jelent elfogadni és elfogadva lenni? Létezik-e elköteleződés a személyes szabadságunkról való lemondás nélkül? Hogyan segítheti a közösség a beilleszkedést?

Ez a Felhők felett – egy podcast belső békéről, lelki egészségről, bátorságról. Iratkozz fel! Kéthetente találkozunk a Bátor Táboros Vargyas-Tóth Juliskával és a rádiós Tüske Ferenccel. Mert a felhők felett mindig süt a nap. 

A fájdalmas kórházi kezelések és a hosszú bezártság falakat emel. Adó 1% felajánlásoddal ledöntjük a falakat, és visszaadjuk a súlyosan beteg gyerekek gyermekkorát. Felajánlom! 

Köszönjük a Showcast Media csapatának, hogy biztosítják a profi hátteret, a hangstúdiót és a felvételt.