Digitális Bátor Tábor / Orvosi / Milyen turnusokba és hogyan jelentkezhetsz a Bátor Táborba?

Milyen turnusokba és hogyan jelentkezhetsz a Bátor Táborba?

Olvasd el, hogyan jelentkezhetsz a táborba, és hogyan segítik őket a táborozószervezők.

Egy egész csapat dolgozik nálunk azon, hogy a gyerekek eljuthassanak a táborba. Fogadják a jelentkezéseket, kapcsolatot tartanak a családokkal, válaszolnak minden kérdésünkre. Olvasd el, hogyan jelentkezhetsz a táborba, és mit csinálnak a táborozószervezők.

 

A Bátor Táborban tavasztól őszig szervezünk élményterépiás táborokat.

A tavaszi Testvér Táborok fókuszában a beteg és egészséges testvérek egyéni és közös élményei, valamint a köztük lévő kapcsolat erősítése áll. A nyári turnusainkban beteg gyermekek tapasztalhatják meg, hogy mi mindenre képesek, felfedezhetik elveszettnek hitt vagy eddig rejtve maradt képességeiket. Az őszi Családi Táborokban olyan családoknak nyújtunk önbizalomnövelő és a családi egységet erősítő élményeket, ahol a beteg gyermek 0-6 éves. A Lélekmadár Tábor pedig akkor nyújt kezet a családok felé, ha súlyos, krónikus betegségben, baleset következtében, vagy még születése körül vesztették el gyermeküket.

A családok nem közvetlenül a Bátor Tábornál jelentkezhetnek a turnusokra (kivéve a Lélekmadár Tábor esetében), hanem a kórházakon keresztül. 60 kórházzal tartjuk a kapcsolatot (47 hazai és 13 nemzetközi), ami több mint 60 kórházi kapcsolattartót jelent. Minden központban van egy dolgozó (orvos, ápoló, pszichológus, kórházpedagógus), aki jelentkezteti hozzánk a gyerekeket egy online adatbázison keresztül. Itt megkapjuk a leendő táborozó egészségügyi adatait, és ez alapján tudunk arról felelősségteljes döntést hozni, hogy az adott egészségügyi állapota alapján táborozhat-e a következő időszakban nálunk. A kórházi kapcsolattartók listáját itt nézheted meg

Emellett a szülő egy online jelentkezési csomagot is kitölt. Ha az online kitöltés valami miatt nem megfelelő, nem elérhető, szívesen elküldjük a jelentkezési lapot postán is!

Ez a két lépés szükséges ahhoz, hogy a táborozó jelentkezését fogadni tudjuk. A jelentkezés után a táborozószervezők eljuttatják a szükséges információkat a családoknak, tartják velük a kapcsolatot, válaszolnak kérdéseikre.

A táborvezetőknek pedig továbbítják a legszükségesebb információkat a gyerekekről, kamaszokról. Fontos hangsúlyoznunk, hogy a táborozók pontos egészségügyi helyzetetét csak a turnusban lévő orvosok, ápolók, az EÜ Cimborák ismerik. A többi önkéntes és a táborvezetők kizárólag azokat a személyes, vagy egészségügyi információkat tudják a táborozókról, amik fontosak a biztonságos táborozáshoz és ahhoz, hogy biztonságos, mindenki számára élvezhető programmal készüljenek.

Az alapítvány orvosigazgatójával közösen folyamatosan azon dolgozunk, hogy új és új betegséggel élő gyereket, kamaszt is fogadni tudjunk a táborban.