Digitális Bátor Tábor / Orvosi / A láthatatlan EÜ Cimborák

A láthatatlan EÜ Cimborák

Ismerd meg, milyen csapat biztosítja és hogyan, a turnusok egészségügyi hátterét.

Bemutatjuk, kikből áll egy turnus egészségügyi csapata és hogyan biztosítják a táborok egészségügyi hátterét. 

Az alapítvány egészségügyi csapata egy szakorvosból, két szakápolóból és egy dietetikusból áll. Ők segítenek a tábori csapat, ahogyan mi nevezzük, az EÜ Cimborák (szakképzett orvosok, ápolók, dietetikusok és gyógytornászok) toborzásában, koordinálásában és speciális ismereteikkel felkészítik és kiképzik az egészségügyi csapatot a táborban való munkára. Emellett a nem egészségügyi önkénteseket is felkészítik a gyerekek fogadására, ismertetik az egyes betegségcsoportokról a legfontosabb tudnivalókat.

Az EÜ Cimborák a turnusok teljes ideje alatt biztosítják a táborozók megfelelő egészségügyi ellátását, szükség esetén továbbszállításukat is megszervezik. Napközben az egészségügyi épülettől távolabb lévő programokon (pl. az íjászpályán, vagy a bátorkodópályán) személyesen is jelen vannak, hogy kiemelt figyelmet fordítsanak a táborozókra. Ezen kívül éjszakai ügyeletet is tartanak, így valósítva meg a napi 24 órás egészségügyi felügyeletet a táborban.

És hogy mitől láthatatlanok? Úgy vannak jelen a táborban, a programokon, hogy fel sem tűnik. Néha ugyanúgy jelmezbe bújnak, és ugyanúgy játszanak, mint a többi önkéntes, részt vesznek például az esti beszélgetéseken is. Jelenlétük így szinte észrevétlen a táborozók számára.

A táborozók érkezésükkor részt vesznek egy egészségügyi becsekken, ahol a szülő(k) és a táborozó(k) az egészségügyi épületben megbeszélik a legfontosabb tudnivalókat a táborozó egészségi állapotáról. Orvosok, nővérek, ha szükséges a dietetikus és a gyógytornász is részt vesz ebben a folyamatban. A szülők ekkor adják át a gyermekük gyógyszereit is.