Jelentkezés

Összefoglaltuk neked, hogy mik azok a lépések, amik szükségesek ahhoz, belevágj a Bátor Táboros önkéntességbe.

Ha úgy döntöttél, belevágsz az egyik legbátrabb és legszuperebb kalandba, amiben csak részed lehet, itt elolvashatod, hogyan jelentkezhetsz hozzánk tábori, GO! vagy Suliprogramos önkéntesnek. 

 Regisztráció és jelentkezés

Ha még nem voltál önkéntesünk, vagy voltál, de csak a régebbi adatbázissal találkoztál eddig, először is regisztrálnod kell a felületen. A regisztráció része egy adatlap kitöltése, egy fénykép, egy önéletrajz, és egy írásos referencia feltöltése, amihez a sablont itt találod. Referenciát a családtagjaidon kívül bárki adhat neked, a fontos az, hogy elolvashassuk olyasvalakinek a véleményét rólad, aki objektív képet adhat nekünk néhány készségedről, képességedről – csupa olyan tulajdonságra kérdezünk rá, amik fontosak nekünk a programokon, az önkéntesek értékelésénél is ezeket figyeljük.

Ezután a Jelentkezések menüpontnál tudod lekérni a jelentkezési kérdőívet, amit e-mailen kapsz majd meg.

A kérdőív kitöltésére szánj elegendő időt, körülbelül 40 percet. Vannak benne kifejtős kérdések is, hiszen szeretnénk minél jobban megismerni téged, minél többet megtudni a tapasztalataidról és motivációidról.

A jelentkezés után

Miután beadtad a jelentkezésed, egy csoportos interjún veszel majd részt – azonban Suliprogramos és GO! önkénteseink esetében ez egyéni és online interjú. Nem kell készülnöd semmivel, csak nyitottsággal és egy kis önismerettel. A kiválasztás eredményéről e-mailben értesítünk.

Amennyiben el tudjuk képzelni, hogy önkéntesünk legyél, részt kell venned egy 3 (GO! program és Suliprogram esetén: 2) napos képzésen, ami minden új önkéntesünknek kötelező. Vannak olyan tábori feladatkörök, aminek a betöltéséhez egy plusz képzésen is részt kell venned.