Digitális Bátor Tábor / Önkéntesszállások / Kiket keresünk a táborba?

Kiket keresünk a táborba?

Önkénteseink, vagy ahogyan a Bátor Táborban nevezzük őket, a Cimborák, különböző feladatkörökt töltenek be. Itt elolvashatod, hogy ki milyen feladatot lát el, miért felel a táborban.

Önkénteseink, vagy ahogyan a Bátor Táborban nevezzük őket, a Cimborák, különböző és sokféle feladatkört látnak egy-egy turnus alatt. Vannak Házi, Játszó, Egészségügyi Cimborák, nemzetközi turnusainkban pedig Tolmács Cimborák is. Elmondjuk, hogy ki milyen feladatot lát el, miért felel a táborban, és mivel telik egy napja. 

Házi Cimbora

A Házi Cimborák egy kicsit pótmamaként, pótpapaként vannak jelen a táborban. Egy házban (de nem egy szobában) alszanak a táborozókkal, és velük vannak az ébresztőtől a lámpaoltásig. Ha kell, segítenek az öltözésben, figyelnek arra, hogy a programnak megfelelő ruhát vegyenek fel, segítik őket a mindennapi teendőkben is. Osztoznak velük az örömükben, buzdítják őket a programokon, és segítenek elsimítani honvágyat, civakodást. Általában 10 táborozóhoz 4-5 Házi Cimbora tartozik. Ők azok, akik a legjobban ismerik, hogy mire vágynak a táborozók, akik a legtöbb időt töltik velük a héten.

Játszó Cimbora

A Játszó Cimborák programokat tartanak a táborozóknak. A saját nappali programjuk mellett esténként mindig készülnek valami különlegessel is, például tábortűz, tábornyitó show, buli, amiken különböző jelmezekben, játékos feladatokkal várják a táborozókat. Sokszor szemtanúi lehetnek a gyerekek sikerélményének (például ha valaki életében először mer felülni a lóra). A felkészülést, és a program összeállítását már több héttel a tábor előtt elkezdik, amivel biztosítják, hogy programjaink ugyanazon a magas színvonalon valósuljanak meg évről évre.

 

Bizonyos feladatkörökhöz plusz képzés is tartozik. Erről a kiválasztás során részletes információkat kapsz majd.

Itt megnézheted, hogy milyen programokra, feladatokra jelentkezhetsz a Játszó Cimborának.

Egészségügyi Cimbora

Ők a Tábor láthatatlan szuperhősei – civilben orvosok, ápolók, dietetikusok, gyógytornászok, szakorvosjelöltek. Gondoskodnak a táborozók egészségügyi biztonságáról és ellátásáról, arról, hogy mindenki időben megkapja a gyógyszerét, diétáját, a kellő egészségügyi kezelést, figyelmet. És hogy mitől láthatatlanok? Úgy vannak jelen a táborban, hogy bár szinte észre se veszed, mégis mindig ott van melletted egy megbízható és felkészült egészségügyi csapat. Ugyanúgy játszanak, ha van idejük, esténként kártyáznak, beszélgetnek, és néha még jelmezben is bújnak, mint a többi önkéntes. Itt tudhatsz meg róluk többet.

Tolmács Cimbora

A nemzetközi táborainkban lengyel-angol, magyar-cseh vagy magyar-szlovák nyelvű tolmács önkéntesek fordítanak az önkéntesek és a táborozók közözz. Ott vannak a házban, az étkezésekkor, a programokon, és mindig figyelnek arra, hogy gördülékeny legyen a (gyakran nonverbális) kommunikáció a táborban.

Fontos tudnod, hogy soha senkit nem dobunk be a mélyvízbe. A táborban nem lesz olyan helyzet, amiért kizárólag te mint új Cimbora leszel majd felelős! A tapasztaltabb önkénteseink nem csak válaszolnak majd a kérdéseidre, de segítenek is eligazodni a tábori mindennapokban.

Hogy mivel telik a Házi, a Játszó és a Tolmács Cimbora egy „átlagos” tábori napja, azt ebben a táblázatban böngészheted végig: