Digitális Bátor Tábor / Csarnok / Ügyességi játékok

Ügyességi játékok

Akár egy akadálypályát is összeállíthattok a lakás különbözői helyszínein rövidebb ügyességi játékainkból!

 Válogassatok kedvetekre ügyességi játékaink közül! Még egy többórás programot, egy egész lakást, kertet, házat magába foglaló menő akadálypályát is összeállíthattok belőlük. Ne szabjon határt a fantáziátoknak semmi!

Jengatorony pohárkézzel

Eszközök: műanyag poharak, Jengák (vagy bármi egyéb építőjáték)

Építsetek megadott időre minél magasabb tornyot építőkockákból! Nehezítésnek húzzatok a kezetekre műanyag poharakat, és azzal kell “megfognotok” A kockákat.

Ne fújd le a királyokat!

Eszközök: egy pakli kártya

Egy pakli kártya lapjait (a 4 királyt kivéve) hátukkal felfelé szórjatok szét egy asztalon. A kártyák alá bárhova helyezzétek el a négy királyt, őket képpel felfelé. Minden lapot fújjatok le az asztalról a földre, kivéve a 4 királyt!

Keménykalap és krumpli…

Eszközök: gyufásdoboz, krumpli, spárga

Kössetek a derakatokra spárgával egy krumplit. Rakjatok le a földre egy gyufásdobozt. Ezt kell egy adott távon (pl. a szőnyeg egyik végétől a másikig) úgy eljuttatnotok, hogy csak a krumpli érhet hozzá.

Makaróni-spagetti

Eszközök: makaróni és spagetti!

A kétfajta tészta pont kiegészíti egymást, észrevetted? Vegyetek a kezetekbe egy-egy tésztát: egyik játékosnál legyen makaróni, másiknál spagetti. Megadott idő illesszetek össze minél több tésztapárt! 

Élőgépek

Eszközök: lista/kártyák gépekkel

Húzzatok egy-egy lapot, amin valamilyen egyszerű gépezet szerepel (pl. botmixer, fülhallgató stb). Ha szeretnétek, csinálhattok kártyákat úgy, hogy rajzoltok gépeket, vagy kivágtok egy-egy megfelelő eszközt egy katalógusból, akciós újságból – de az is lehet, hogy csak felírjátok őket egy listára, és csukott szemmel ráböktök valamire.

Készítsetek szobrot – mintha mindannyian a gép részei lennétek. Minden játékos minden gép megalkotásában vegyen részt.

Pokróccal „dekázás”

Eszközök: pokróc, labda

Fogjátok meg egy pokrócot, és helyezzetek a közepére egy labdát. A pokróc mozgatásával-hullámoztatásával dekázzanak a labdával anélkül, hogy az leesne. Mennyit sikerül egy sorozatban? Két csapatban is játszhatjátok, így tudtok egymásnak passzolgatni.

Páros rajz

Eszközök: partvisnyélre kötött toll, papír, szólista

A páros egyik fele kap egy szót/rajzot, amit a másik fél nem hallhat/láthat. Kössetek egy partvisnyélre egy filctollat, ezzel kell lerajzolni a feladványt. A páros másik tagjának pedig ki kell azt találnia.