Digitális Bátor Tábor / Bátorkodópálya / A módszer a csoda mögött: terápiás rekreáció

A módszer a csoda mögött: terápiás rekreáció

A Bátor Tábor sikerének titka – az önkéntesek fantasztikus csapata mellett – a minden egyes programunkat átszövő terápiás rekreáció (TR) módszertana.

A Bátor Tábor sikerének titka – az önkéntesek fantasztikus csapata mellett – a minden egyes programunkat átszövő terápiás rekreáció (TR) módszertana.

„A Bátor Táborban megtanultam, hogy bármilyen betegségem is van, nincs lehetetlen.”

2001 óta nyújtunk súlyosan beteg gyerekeknek és családjuknak sorsfordító élményeket, erőt, eszközöket az élethez, a gyógyuláshoz. 

Táborunk nem klasszikus értelemben vett tábor. 

Különleges élményekkel mozdítjuk ki a gyerekeket a komfortzónájukból, hogy félelmeik legyőzésével felismerjék: képesek szembeszállni nemcsak a kalandok során rájuk váró feladatokkal, de a betegségükkel is.

Hogyan tesszük mindezt?

A terápiás rekreáció (TR) módszerével.

A módszer hatékonyságát a milliónyi nevetés mellett a Yale Egyetem 2014-es kutatása is megerősítette: a felmérés szerint a Bátor Táboros élmények hatására a beteg gyerekek 70-80 százalékának nő az önbizalma és az önértékelése, javulnak a kapcsolatteremtő és társas készségeik, sőt, erősödik a gyógyulásba vetett hitük is.

Ez a kihívások sikeres teljesítésén és a pozitív megerősítésen alapuló módszertan nem csak a Bátor Táborban működik: az osztályteremben, kiránduláson vagy akár otthon is csodákra képes.

Megmutatjuk, a segítségével hogyan teremthetsz Te is Bátor Táboros közeget egy foglalkozás vagy játék során!