Digitális Bátor Tábor / Arborétum / A Lélekmadár Táborról röviden

A Lélekmadár Táborról röviden

A legfontosabb kérdések, válaszok a Lélekmadár Táborról röviden.

KIKNEK SZÓL A LÉLEKMADÁR TÁBOR?

A Bátor Tábor Alapítvány Lélekmadár programja gyászoló családoknak kíván támaszt és segítséget nyújtani. Olyan családokat várunk, akik daganatos vagy más súlyos betegségben, balesetben, vagy születésük körül vesztették el gyermeküket, testvérüket. A nagykorúvá vált testvéreket is szívesen látjuk.

MILYEN PROGRAM VAN A LÉLEKMADÁR TÁBORBAN?

A Lélekmadár Táborban lehetőség van hasonló sorsú családokkal találkozni, beszélgetni. Törekszünk arra, hogy minden családtag külön-külön, és a család együtt is sok jó, lelkileg gyógyító élményt szerezhessen. Ennek érdekében izgalmas, újdonságot jelentő programokat nyújtunk minden korosztály számára, így a szülőknek is. Programjaink között szerepel a kézműves foglalkozás, íjászat, horgászat, sport, lovaglás, magaskötélpálya, állandó játszósarok a legkisebbeknek.

HOGYAN FOGLALKOZUNK A GYÁSSZAL?

Az élményterápiás foglalkozások mellett lehetőséget biztosítunk az emlékezésre, a gyásszal való foglalkozásra. A szülőknek is és a gyermekeknek is (életkorban hozzájuk illő társakkal) olyan csoportos beszélgetéseket, illetve közös emlékezést tartunk, amely a gyász feldolgozását segíti, és amelyet képzett szakember vezet, akihez egyénileg is fordulhatnak kérdéseikkel, problémáikkal a tábor alatt.

Természetesen mindenki olyan mértékben vesz részt a programokon, amennyire számára ez elfogadható, vállalható.

MIÉRT 3 TURNUSBÓL ÁLL EGY LÉLEKMADÁR CIKLUS?

A gyásszal való együttélés igen hosszú folyamat, mi ebben egy éven át, három egymást követő táborban szeretnénk segíteni, kísérni a hozzánk érkező családokat.

Az első alkalom célja leginkább a táborral és a többi családdal való ismerkedés, a második turnusra a kapcsolatok megerősödnek, a harmadik alkalom pedig a lezárásról szól. Segítünk a közösséggé formálódásban, a közös út kezdetének, folyamatának és lezárásának megélésében. Így tudunk majd együtt rálátni a változásokra is. Ezért nagyon fontos, hogy mindhárom, félévente (ősz-tavasz-ősz) megrendezésre kerülő turnusunkba minden család eljöjjön, hiszen a hasonló nehézséggel küzdő családok tudnak adni a legtöbbet egymásnak.