Digitális Bátor Tábor / Tábortűz / Nemzetközi gyökereink – We are SeriousFun!

Nemzetközi gyökereink – We are SeriousFun!

1988, Connecticut: innen indult útjára a móka, azaz Paul Newman álma, hogy a lehető legtöbb beteg gyerek gyógyulhasson a nevetés erejével. A SeriousFun Children’s Network ma világszerte 30 táborral büszkélkedhet.

A Bátor Tábor 2007 óta a nemzetközi élményterápiás táborokat összefogó SeriousFun Children’s Network tagja. A nemzetközi táborszövetség első állomását Paul Newman alapította Connecticutban, 1988-ban.

„A nevetés nagy valószínűséggel a legjobb orvosság.”

Az Oscar-díjas színész-rendező hitt abban, hogy a súlyos betegséggel küzdő gyerekeknek a hosszas és fájdalmas kórházi kezelések után a nevetés és a különleges élmények adhatják vissza az elveszett gyerekkorukat. 

 

Az alapító hagyatékát ma világszerte 30 élményterápiás tábor őrzi: az Egyesült Államoktól a közép-európai központként működő Bátor Táboron keresztül Japánig azért dolgozunk, hogy összesen 40 betegségcsoportban érintett gyereknek és családjának adjunk erőt a gyógyuláshoz.

A SeriousFun táborok sikere a Yale Egyetem érdeklődését is felkeltette: 2014-ben készült kutatásuk megerősítette, amit a felhőtlen nevetésekből már tudtunk. A felmérés alapján a szülők 79%-a szerint a tábori élmények hatására gyermeke sokkal magabiztosabb lett, 74%-uk sokkal önállóbbnak, 80%-uk pedig az új kihívásokra nyitottabbnak látta a táborozókat.

A móka számokban

1988 Paul Newman megalapítja az első tábort Connecticutban

1994 Elindul az első európai tábor Írországban

2006 Paul Newman személyesen látogat el a hatvani Bátor Táborba

2007 A Bátor Tábor is csatlakozik a nemzetközi táborszövetséghez

275 800 önkéntes segített világszerte életeket változtatni

1 185 000 súlyosan beteg gyermek és családtagja kapott életre szóló élményeket a SeriousFun Children’s Network táboraiban