Digitális Bátor Tábor / Önkéntesszállások / Neked is jól állna az önkéntesség!

Neked is jól állna az önkéntesség!

Miért várja évente 1000 ember, hogy mosolyt csalhasson súlyosan beteg gyerekek arcára? És miért vagyunk biztosak benne, hogy neked is jól állna az önkéntesség?

Miért várja évente 1000 ember, hogy mosolyt csalhasson súlyosan beteg gyerekek arcára? És miért vagyunk biztosak benne, hogy neked is jól állna az önkéntesség?

Erősebb leszel

Önkéntesnek lenni gyakran nem könnyű – belevágni különösen nem az. 

Biztosan tele vagy egy csomó félelemmel, hiszen nehéz sorsú, nehéz helyzetben lévő emberekkel, állatokkal találkozhatsz, vagy szembesülhetsz környezeti károkkal is.

Biztosan felmerül benned a kérdés: hogyan fogom ezt bírni lelkileg?

Pedig biztosan bírni fogod, mert a cél lebeg majd a szemed előtt, ahelyett, hogy az elesettséget látnád.

Kevés más dolog van, ami annyi erőt ad, mint megerősíteni valakit élete értelmében: abban, hogy segítségeddel meg tud küzdeni egy kihívásos helyzettel, talpra tud állni, hiszen ugyanolyan értékes ember, mint bárki más.

És mindezt neked köszönheti.

Mindeközben te nemcsak megerősödsz lelkileg, hanem az új tapasztalatoknak, élethelyzeteknek köszönhetően új képességekre, kompetenciákra is szert teszel – ezeket pedig aztán az élet minden területén kamatoztathatod.

Csapatjáték

Az önkéntesség igazi csapatmunka.

Olyan emberekkel dolgozhatsz együtt, akikkel talán máshol nem találkoztál volna.

Lehet, hogy teljesen más emberek vagytok, mással foglalkoztok, más dolgok érdekelnek benneteket, de egyvalami biztosan közös bennetek: egy közös ügyért harcoltok, így igazi bajtársak lesztek.

Az áhított flow

Észre sem veszed, hogy repül az idő, hiszen teljesen belefeledkezel az éppen előtted álló feladatba.

A nap végén azt érzed majd, hogy a zűrös gondolatok letisztulnak a fejedben, és egy teljesen új nézőpontból látod az életed.

“Vajon egy pillangó szárnycsapása Brazíliában képes tornádót előidézni Texasban?”

Káprázatos dolgokat érhetsz el az önkéntes munkáddal: megváltoztathatod a világot. Nem hiszed?

Pedig azzal, hogy megváltoztatod valakinek az életét, ennek leszel részese. Már önmagában a tudat, hogy rájuk szánod az idődet, hogy foglalkozol velük és a jólétükkel, azt erősíti meg azokban, akiknek segítesz, hogy érdemes küzdeniük.

Hát nem fantasztikus?

Csatlakozz a Cimbik szupercsapatához!