Iroda

Iroda

„A Bátor Tábor egy mesevilág. Egy hihetetlen hely. Ahol csodák történnek.”

A Bátor Táborban 2001 óta változtatunk életeket. Erőt és bátorságot adunk a gyógyuláshoz. Újraindítjuk a gyerekkort.

Önkénteseink és támogatóink segítségével már több mint 10 000 súlyosan beteg gyereknek és családjának nyújtottunk életre szóló kalandokat.

Mindezt ingyen.

Történetünk kezdetén, 2001 nyarán még 35 beteg gyermek vett részt a Római-parton szervezett első táborunkban. Azóta nemcsak megnyitottuk a hatvani úttörőtábor helyén új életre kelt csodaország kapuit, de programjainkkal évente összesen 3000 daganatos és krónikusan beteg gyereknek és családjának bizonyítjuk be: a felhők felett mindig süt a nap. Közép-Európában egyedülálló kezdeményesként a SeriousFun Children’s Network nemzetközi táborszövetség tagjai vagyunk, amelyet az Oscar-díjas színész, Paul Newman alapított.  A táborainkba az egész régióból – Magyarországról, Csehországból, Lengyelországból és Szlovákiából – érkező Bátrakat az élményterápia segítségével mozdítjuk ki a komfortzónájukból, hogy felismerjék: képesek szembeszállni nemcsak a kalandok során rájuk váró feladatokkal, de a betegségükkel is.

Nem feledkezünk meg azokról a kis hősökről sem, akik egy kórterem falai között kénytelenek megvívni a harcaikat, és egészségi állapotuk miatt nem juthatnak el a hatvani táborunkba: hozzájuk a játék gyógyító erejét GO! kórházi programunk önkéntesei viszik el.

 

A Yale Egyetem 2014-ben végzett kutatása megerősíti mindazt, amit a mosolyokból, a nevetésekből és a történetekből már évek óta tudunk. A Bátor Táboros élmények hatására a beteg gyerekek 70-80 százalékának nő az önbizalma és az önértékelése, javulnak a kapcsolatteremtő és társas készségeik, sőt, erősödik a gyógyulásba vetett hitük is.

 

Tudtad, hogy ez a sok-sok csoda kizárólag magánszemélyek és vállalatok adományainak köszönhetően válhat valóra? Segíts nekünk Te is, hogy még több beteg gyerek arcára csalhassunk mosolyt! Hogy még több bátor hősnek mutathassuk meg: a felhők felett mindig süt a nap!

Hogy lehetsz a Bátrak szuperhőse?

Adományozz a Bátraknak!

Csak néhány kattintás és neked köszönhetően egy kis beteg részt vehet egy online programunkon, megölelheti Jacket, egyik tábori terápiás lovunkat vagy életre szóló élményt szerezhet a kórházi ágyából is.

Ha pedig rendszeres támogatást állítasz be, egész évben segíthetsz a Bátraknak újraindítani a gyerekkort!

Szervezz jótékonysági eseményt!

Sütivásár a munkahelyen? Közös jóga a barátokkal? Szülinapi buli ajándék helyett adományokkal?

Legyél Bátor Követünk, azaz szervezz bármilyen eseményt a családdal, barátokkal, kollégákkal és gyűjts adományokat a Bátor Tábornak!

Sportolj a Bátrakért!

„Én már célba értem. Jótékony sportoló vagyok.” – így szól a híres lilapólósok, az Élménykülönítmény csapatának jelmondata.

Csatlakozz te is a jótékony sportolókhoz: fuss, ússz, tekerj, sportolj a Bátrakért és éld át, ahogy célba repít a lila póló ereje!

 

Legyen a bátorság a stílusod!

„Magamhoz mérem magam” vagy „Mától bátor”? Fedezd fel Bátor Design kollekciónkat! Egyedi pólóinkon, kulacsainkon, füzeteinken olyan hazai írók, költők, slammerek hamisítatlanul Bátor Táboros üzeneteit viheted magaddal, mint Kemény Zsófi, Simon Márton, Kövér András, Mészáros Péter vagy Galló Bence. Ugorj be jótékony webshopunkba és mutasd meg a világnak, hogy a bátorság a te stílusod!

„A Bátor Tábor a világ legcsodásabb helye, ahol kikapaszkodhatsz a félelmekből, és újra normális életet élhetsz. Mint a betegség előtt.”

Ha kíváncsi vagy, pontosan hogyan lesznek élmények a támogatásodból, lapozz bele éves jelentésünkbe!