Digitális Bátor Tábor / Csarnok / Csapatépítő játékok online osztályfőnökire

Csapatépítő játékok online osztályfőnökire

Játéktippek digitális idők ofőinek: ha a képernyőn keresztül is feldobnád a csapatot!

Dobd fel az online osztályfőnöki órákat ezekkel a képernyőn keresztül is működő  játékokkal! 

 

Közös tulajdonságok három vagy négyszöge

A résztvevőket 3-4 fős break-out roomokba küldjük. Feladatuk olyan tulajdonságokat keresni, amelyek párokra és mindegyikőjükre is igaz lehet. A síkidom sarkait nevezzék el önmaguk után. A két emberre jellemző közös tulajdonságok kerüljenek a síkidom oldalaira, a mindenkire igaz, közös tulajdonságok pedig a közepébe. Fontos, hogy olyan tulajdonságot, érdeklődési kört keressenek, melyről eddig nem tudtak.

Tipp: Nem igényel kamerahasználatot.
Az ofőnek érdemes benéznie az egyes szobákba és segíteni elakadás esetén.

Tulajdonságbingó

A játékvezető tulajdonságokat/állításokat sorol. Amikor az elhangzott mondat igaz valakire, x-be emeli az alkarját. Amikor valaki egy sorban, oszlopban vagy átlóban található négyzetek mindegyikében x-et lát, bekiabálja, hogy bingó.

Tipp: bekapcsolt kamerákat igényel, de reakciójelek segítségével anélkül is játszható!

Számolós

Számoljatok el közösen 1-től növekvő sorrendben addig, amennyi a csoportotok létszáma! Egyszerre csak egy ember mondhat számot. Ha egyszerre ketten szólaltok meg, újra kezdődik a számolás 1-től. Nem beszélhettek össze előre!

Tipp: Néhány kísérlet után egyeztethetnek a jó taktikáról.

Történet szavanként

Az osztálynak össze kell raknia egy létező mesét (pl.: Piroska és a farkas), úgy, hogy sorban mindenki csak egy szót mondhat (a sorrendet ki kell jelölni előre). Nehezítésként meg lehet adni, hogy hány kör alatt kell megszületnie a mesének.

Tipp: Ha extra szórakozásra vágytok, elmesélhettek egy saját történetet is! 

Büszkeségfal

A résztvevők keresnek egy tárgyat, amire valamiért nagyon büszkék. Megmutatják a többieknek, majd mesélnek róla 1-2 mondatot.

Tipp: Bekapcsolt kamerákat igényel.
Ha van kamera, de a résztvevő nem szeretne látszódni, ajánljuk fel neki, hogy csak a tárgyat tartsa a képbe! Ha egyáltalán nincs működő kamera, a chat segítségével írják körül a tárgyat.