Digitális Bátor Tábor / Csarnok / Csapatépítő játékok online osztályfőnökire

Csapatépítő játékok online osztályfőnökire

Játéktippek digitális idők ofőinek: dobd fel a csapatot a képernyőn keresztül is online iskolai programunk közel 900 résztvevőjének kedvenceivel!

Dobd fel a digitális osztályfőnöki órákat online iskolai programunk közel 900 résztvevőjének kedvenc játékaival!  

 

Közös tulajdonságok három vagy négyszöge

A résztvevőket 3-4 fős break-out roomokba küldjük. Feladatuk olyan tulajdonságokat keresni, amelyek párokra és mindegyikőjükre is igaz lehet. A síkidom sarkait nevezzék el önmaguk után. A két emberre jellemző közös tulajdonságok kerüljenek a síkidom oldalaira, a mindenkire igaz, közös tulajdonságok pedig a közepébe. Fontos, hogy olyan tulajdonságot, érdeklődési kört keressenek, melyről eddig nem tudtak.

Tipp: Nem igényel kamerahasználatot.
Az ofőnek érdemes benéznie az egyes szobákba és segíteni elakadás esetén.

Szókirakó

A résztvevők rakjanak ki egy megadott szót úgy, hogy mindenki hoz egy tárgyat, melynek a kezdőbetűje megegyezik a szó egyik betűjével. Ha a tárgyak kezdőbetűivel összeállt a megadott szó, készítsetek róla egy képernyőfotót!

Tipp: Kamerát igényel
Ha van kamera, csak a résztvevő nem szeretne látszódni, csak a tárgyat tartsa a képbe. Ha nincs kamerája, írja át a nevet a tárgy nevére!

Szivárványkirakó

A résztvevők öltsék magukra a szivárvány színeit úgy, hogy a képernyőn mindenki más színben pompázzon. Ha elkészült, örökítsétek meg a szivárványt egy képernyőfotóval!

Tipp: Kamerát igényel
Ha van kamera, csak a résztvevő tartsa csak a ruhadarabot a képbe.

Beszédes tárgy

Mindenki hozzon egy tárgyat/eszközt, ami kifejezi őt, amiről azt mondaná: “Ez nagyon én vagyok”! Mutassák be egymásnak, miért fontos nekik!

Tipp: Kamerát igényel
Ha van kamera, csak a résztvevő nem szeretne látszódni, tartsa csak a tárgyat a képbe!
Ha nincs kamera, használjunk chatet! 

Zenélős

Minden résztvevő találjon fel egy hangszert, amilyen még nem létezik! Bármilyen hétköznapi tárgyat használhat, amivel hangot lehet adni. A hangszerek segítségével adjanak egy rögtönzött koncertet! Érdemes rögzíteni a felvételt!

Tipp: Nem igényel kamerát
Kisebb csoportokban érdemes játszani!

Receptírás

Mindenki szaladjon ki a konyhába, és kapja fel az első alapanyagot, amit meglát. Mikor minden megvan, találjanak ki közösen egy receptet az összes alapanyag felhasználásával!

Tipp: Kamerát igényel
Ha van kamera, csak a résztvevő nem szeretne látszódni, tartsa csak a hozzávalót a képbe!
Ha nincs kamera, használjuk a chatet!

Könyvtorony

Építsetek könyvekből egy legalább 7 m-es tornyot úgy, hogy összeadjátok az egyes könyvtornyok magasságát.

Tipp: Kamerát igényel
Ha van kamera, csak a résztvevő nem szeretne látszódni, mutassa meg csak a tornyot!

Csoportkép

A játékvezető megnevez kategóriákat (pl. flamingók, mozigépészek, föci tanárok, űrhajósok, stb.), és a részt vevőknek ennek megfelelően kell beállni pózba egyszerre, erről készül egy csoportkép.

Tipp: Kamerát igényel
Kisebb csoportban is játszható

Mindenkinek egyforma

A résztvevők hozzanak valamit, ami mindenkinek egyforma és nem tankönyv! Ha megvan, készítsetek egy képernyőképet a tárgyakkal!

Tipp: Kamerát igényel
Ha van kamera, csak a résztvevő nem szeretne látszódni, tartsa csk a tárgyat a képbe!
Ha nincs kamera, írjuk át a nevet a tárgy nevére!

Tulajdonságbingó

A játékvezető tulajdonságokat/állításokat sorol. Amikor az elhangzott mondat igaz valakire, x-be emeli az alkarját. Amikor valaki egy sorban, oszlopban vagy átlóban található négyzetek mindegyikében x-et lát, bekiabálja, hogy bingó.

Tipp: bekapcsolt kamerákat igényel, de reakciójelek segítségével anélkül is játszható!

Számolós

Számoljatok el közösen 1-től növekvő sorrendben addig, amennyi a csoportotok létszáma! Egyszerre csak egy ember mondhat számot. Ha egyszerre ketten szólaltok meg, újra kezdődik a számolás 1-től. Nem beszélhettek össze előre!

Tipp: Néhány kísérlet után egyeztethetnek a jó taktikáról.

Történet szavanként

Az osztálynak össze kell raknia egy létező mesét (pl.: Piroska és a farkas), úgy, hogy sorban mindenki csak egy szót mondhat (a sorrendet ki kell jelölni előre). Nehezítésként meg lehet adni, hogy hány kör alatt kell megszületnie a mesének.

Tipp: Ha extra szórakozásra vágytok, elmesélhettek egy saját történetet is! 

Büszkeségfal

A résztvevők keresnek egy tárgyat, amire valamiért nagyon büszkék. Megmutatják a többieknek, majd mesélnek róla 1-2 mondatot.

Tipp: Bekapcsolt kamerákat igényel.
Ha van kamera, de a résztvevő nem szeretne látszódni, ajánljuk fel neki, hogy csak a tárgyat tartsa a képbe! Ha egyáltalán nincs működő kamera, a chat segítségével írják körül a tárgyat. 

Beöltözős

A részvevők vegyenek fel MÉG PLUSZBAN összesen 50 db ruhadarabot! A páros ruhadarabok egynek számítanak. Számoljátok össze a felvett ruhadarabokat, ha készen vannak, örökítsétek meg ezt a melegbe burkolt pillanatot!

Tipp: Kamerát igényel

Forgószél fújjon arra…

A játékvezető arra kéri a résztvevőket, hogy kapcsolják ki a kamerát, és csak az kapcsolja fel, akire az elhangzott állítás igaz. Majd állításokat sorol, mint például
-tettél újévi fogadalmat
-aki szerette a pokemonokat és fel tud sorolni 3at
-aki inkább magyar zenét hallgat
-aki inkább külföldi zenét hallgat
-aki tud rappelni
-aki játszik hangszeren
-aki szokott videó játékozni/társas játékozni
-tud főzni
-van háziállata

Tipp: Kamerát igényel
Ha nincs kamera, használjunk reakciójeleket!